Nazilli Ayna Gazetesi

AK Parti Aydın Milletvekili Metin YAVUZ, Söke Sarıçay Barajı’nda İncelemelerde Bulundu

AK Parti Aydın Milletvekili Metin YAVUZ, Söke Sarıçay Barajı’nda İncelemelerde Bulundu
521
07 Mart 2023 - 11:38

Aydın’ın en büyük yatırımlarından birisi olan Söke Sarıçay Barajı inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Sn. Emrah Köleoğlu, beraberindeki DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Sn. İnan Gündüz, Şube Müdürleri Sn. Serkan Baştürk, Sn. Süleyman Aydoğan, Sn. Arif Şapçıoğlu, Söke Ticaret Odası Başkanı Sn. Metin Sakalar ve yönetimi,  Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Sn. İsmail Özer, Söke Ziraat Odası Başkanı Sn. Mustafa Tanyeri ve yönetimi, Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sn. Murat Günal ve Yönetimi, Söke Sulama Derneği Başkanı Sn. Ahmet Engin Turan, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Mustafa Toyran, önceki dönem AK Parti Aydın İl Başkanı Sn. Ömer Özmen, Söke İlçe Başkanı Sn. Sibel Menderes, MHP İlçe Başkanı Sn. Ömer Akalın, Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Sn. Gülseren Kaya, MHP İlçe Kadın Kadın Kolları Başkanı Sn. Hilal Ateş, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Ali Çıtak, Çalışlı Muhtarı Sn. Özcan Uyaroğlu, Bağarası Muhtarı Sn. Esat Arıcı, Yeniköy Muhtarı Sn. Mehmet Limoncu, Haydarlı Muhtarı Sn. Ömer Akoğlu ve il ve ilçe parti teşkilatları ile arıtma ve ishale hattı yapım bedeli dahil toplam proje bedeli 3.597.249.264,81 TL olan Sarıçay Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından DSİ Bölge Müdürü Sn. Emrah Köleoğlu ve beraberindeki heyetin sunumlarını dinledi.

Sürdürülebilir su yönetimi hedefiyle suyun her damlasına sahip çıkan bir vizyonla çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü; Söke’ye bağlı Bağarası ve Çalışlı Mahallelerin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilmeye başlayan Sarıçay Barajı, beton dolgu tipinde olup, temelden 125 metre yüksekliğe ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak. Bölgenin ihtiyaçlarını uzun süre karşılamak üzere inşa edilen yapı ile yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Barajın tamamlanmasıyla birlikte Söke ve Kuşadası ilçeleri başta olmak üzere ortalama 300 bin vatandaşımızın içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.

Milletimizin ve ülkemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayana kadar gece gündüz çalışma siyasetini benimsiyoruz benimsemeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanı’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonu, eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla, her bir vatandaşımıza ulaşana kadar, milletimizin ve ülkemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayana kadar gece gündüz çalışma siyasetini benimsiyoruz benimsemeye devam edeceğiz.

Yeni yüzyıl, Türkiye Yüzyılı olacak!

Güzel Aydın’ımıza, bölgemize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER